Hochei Canada raportează un vârf de aisberg homofobie în sport, spune fostul jucător

După cum se întâmplă7:35Hochei Canada raportează un vârf de aisberg homofobie în sport, spune fostul jucător

Disclaimer: Această poveste menționează pe scurt auto-vătămare și gânduri suicidare.

Injuriile homofobe și rasiste sunt de-a dreptul obișnuite în vestiarele de hochei, spune Brock McGillis.

Și ar trebui să știe. A jucat hochei profesionist pentru cea mai mare parte a tinereții sale, în Europa, Statele Unite și în Liga de hochei din Ontario.

După ce s-a retras, a ieșit ca gay în 2016, făcându-l unul dintre primii jucători profesioniști de hochei care a făcut acest lucru. De atunci, a lucrat ca mentor și activist de hochei, făcând eforturi pentru a schimba ceea ce el numește „o cultură care are mare nevoie de reparație”.

Vineri, un raport Hockey Canada a dezvăluit că au existat 900 de incidente documentate sau presupuse de discriminare pe gheață la toate nivelurile și grupele de vârstă în timpul sezonului 2021-22. Din cele 512 pedepse impuse de autorități în sezonul trecut, 61% s-au referit la orientarea sexuală sau identitatea de gen, potrivit raportului.

McGillis spune că aceasta este doar o mică parte din homofobia în joc în sport. Iată o parte din conversația lui cu După cum se întâmplă gazda Nil Köksal.

La ce tip de comportament, mai precis, se referă aceste rezultate? Ce se întâmplă exact acolo?

Dacă distrug cultura hocheiului, mă uit la ea, iar realitatea este — și asta nu este un lucru rău; Nu vreau să se supere nimeni când spun asta – este în mare parte alb. Se presupune că este drept.

Și este o lume incredibil de insulară în care ești împărțit după vârstă și nivel de calificare și ești pus într-un vestiar cu antrenori care provin din aceeași cultură și au crescut în acea cultură. Și, practic, poți să spui sau să faci orice vrei fără ramificații sau recurs.

Se întâmplă în anii noștri minori de hochei, cinci sau șase nopți pe săptămână. Și apoi, când ajung la juniori, pleacă de acasă, iar acum stau șapte zile pe săptămână, zi și noapte, cu colegii lor care provin din culturi similare peste tot, într-o singură echipă.

Există homofobie? Suta la suta. Există rasism? Pariezi. Există misoginie și sexism? Da.

Și trebuie să facem mai mult pentru a umaniza aceste probleme, astfel încât oamenii să-și recunoască impactul.

McGillis, centru, speră că jucătorii de hochei juniori vor asculta mesajul său de acceptare. (Trisat de Brock McGillis)

Ce fel de lucruri ați văzut sau le-ați dezvăluit participanților la aceste seminarii despre ceea ce au experimentat?

Am auzit și am văzut cum copii numesc un copil insultă și amenințări lui „Jeffrey Dahmer”.a direcționa limbajul homofob.

Am avut sute de copii care au renuntat la sport, daca nu mai multi. Și sunt doar copii. Aceasta nu include adulții care au venit la mine și au părăsit sportul cu mult timp în urmă din cauza hărțuirii și a agresiunii pe care le-au experimentat; doar limbajul la care au fost expuși, care îi făcea să se simtă prost sau prost, sau de parcă nu ar putea fi ei înșiși; sau o combinație a ambelor.

De ce crezi, mai ales la aceste vârste mici, că această limbă este încă acceptată și este încă considerată OK de mulți oameni, deși clar nu este?

La hochei ni se spune că ceea ce se spune în cameră rămâne în cameră. Antrenorii ne spun asta de la o vârstă fragedă. Așa că atunci când ai antrenori care provin dintr-o cultură, ei perpetuează cultura, pentru că asta e tot ce știu. Cu toții suntem produse ale unui mediu și din acest mediu suntem produsul.

Iar lucrul înfricoșător este că hocheiul are o asemenea influență asupra culturii canadiane, încât apoi se infiltrează în școli și societate în general și devine un limbaj și comportamente normalizate în altă parte. Și apoi ciclul continuă și mai departe.

Ce vă spun alți tineri jucători de hochei LGBTQ+ despre ce a însemnat pentru ei și despre decizia lor de a juca sau nu?

Ei pleca. Ei renunță. Am avut un copil de un an care a venit să mă vadă. Era un 90 de ani [grade] elev la școală și un foarte bun jucător de hochei. Și apoi a început să-și înțeleagă sexualitatea și a devenit un zombi. Avea impresia că toată lumea îl judecă, deși nu ieșise. Limbajul folosit l-a făcut… nemulțumit, să se urască pe sine.

Și tocmai își scria numele pe teste. Jocul lui de hochei s-a deteriorat. Viața lui s-a prăbușit, într-un fel, până când a renunțat la hochei și a început să revină pe drumul cel bun.

Cum e acum?

Se descurcă mult mai bine. Și am lucrat cu el mult timp.

Mă uit la mine. M-am autovătămat și sunt sinucigaș. m-am urât. M-am supărat cine eram. Am acceptat normele hipermasculine ale culturii. Am fost o profesionistă de hochei feministă. Și mi-e rușine să recunosc că am fost un afemeiat, dar am fost. Și cred că este important să recunoaștem, știi, că acceptăm lucrurile pe care le-am făcut și că evoluăm și creștem.

Nu puteam fi eu și să fac un sport pe care îl iubeam. Chiar și când am acceptat în sfârșit că sunt gay și am început să mă întâlnesc, m-am întâlnit timp de trei ani închis. Niciun suflet din viața mea nu a știut asta. Iar prietenii lui aveam o poreclă, ca să nu mă găsească pe rețelele de socializare. Aveam o viață secretă ca să pot juca hochei.

Este un mod imposibil de a trăi, nu-i așa?

A fost obositor. A fost mai rău decât ștergerea lui.

Ce mai faci?

Știi că sunt bine. chiar sunt.

CEAZĂ | Un căpitan al echipei de hochei Junior A își împărtășește părerile despre cultura sportului său:

„Nu este loc pentru asta”, spune tânărul sportiv în urma scandalului Hochei Canada

Ian Devlin, căpitanul echipei de hochei Junior A Coquitlam Express, vorbește despre cultura sportului său.

Documentarea acestor numere, păstrarea unei evidențe a statisticilor va ajuta – sau ar trebui să ajute – pe măsură ce lucrurile merg înainte. Pentru că, dacă ai statistici, poți veni cu strategii pentru a-l lupta, sperăm. Dar cum credeți că ar trebui să trateze Hochei Canada pe jucătorii care fac astfel de lucruri?

La sfârșitul zilei, nu-mi pasă de statistici, să fiu complet sincer cu tine. Cred că pot fi denaturate. După cum am spus, cred că există o insultă homofobă sau un fel de insultă rostită de fiecare dată când o echipă intră într-un vestiar. Deci, cred că aceste cifre sunt incredibil de scăzute în comparație cu cantitatea de limbaj care a fost folosit.

Vom ști când se va opri pentru că vom vedea copii homosexuali și mai mulți BIPOC [Black, Indigenous and people of colour] persoanele trans și copiii joacă în sport. Abia atunci vom ști. Dar momentan nu avem asta.

Pentru mine, trebuie să fim mai degrabă proactivi decât reactivi. Suspendarile nu fac nimic pentru a schimba oamenii. Pur și simplu nu sunt. Oamenii învață doar să nu fie prinși.

Ce poate face Hochei Canada astăzi – sau cineva într-un vestiar [do] azi – pentru a schimba lucrurile?

De fapt, am scris un articol în Globe and Mail în iulie imediat după [Hockey Canada sexual assault allegations] a apărut din. Și am vorbit despre o cale de urmat cu toate aceste probleme. Și asta începe cu umanizarea.

Asta încerc să fac. Sunt umanizator. Intru și împărtășesc experiența mea trăită în aceste spații și impactul.

De acolo se vor logodi. L-am vazut.


Dacă tu sau cineva pe care îl cunoști întâmpinați probleme, iată de unde puteți obține ajutor:

Acest ghid pentru Centrul pentru Dependență și Sănătate Mintală explică cum să vorbești despre sinucidere cu cineva pentru care ești îngrijorat.


Cu fișiere de la The Canadian Press. Interviu realizat de Morgan Passi. Întrebări și răspunsuri editate pentru lungime și claritate.

Add Comment