„Într-un fel sau altul, trăim să verificăm”. Câștigăm peste 200.000 USD pe an, dar datorăm 100.000 USD din împrumuturi HELOC, nu am învățat niciodată cum să economisim bani și simțim că nu ne vom putea pensiona niciodată. Avem nevoie de ajutor profesional?

Ai nevoie de un consilier financiar?

Getty Images

Întrebare: Eu și soția mea căutăm ajutor. Nu am învățat niciodată cum să economisim bani și ne e foarte rău. Amândoi venim din familii sărace care trăiau cu ajutorul guvernului. Ea și cu mine acum câștigăm peste 100.000 de dolari pe an, dar cumva verificați în direct pentru a verifica. Ne-am refinanțat casa și am luat două împrumuturi HELOC pentru care datorăm 100.000 USD. În acest ritm, nu ne vom putea pensiona niciodată. Ce ar trebui să facem – și cine ne poate ajuta? (Căutați un nou consilier financiar? Acest instrument vă poate ajuta să găsiți un consilier care v-ar putea satisface nevoile.)

Răspuns: Primul pas în acest proces este să devii conștient de problemele tale și să recunoști că ai nevoie de ajutor. Faceți exact asta și vă aplaudăm. În ceea ce privește dacă aveți nevoie de un profesionist care să vă ajute, răspunsul este poate. Iată câteva opțiuni, inclusiv opțiunea DIY, pentru a vă ajuta să decideți ce ar putea funcționa pentru dvs.

Ai o problemă cu consilierul tău financiar sau te gândești să angajezi unul? Trimiteți prin e-mail întrebările sau preocupările dvs. la [email protected]

Poate doriți să luați în considerare un antrenor pentru bani sau bani sau un terapeut financiar pentru a ajunge la rădăcina problemelor dvs. de cheltuieli. „Mulți oameni cheltuiesc bani fără să-și dea seama”, spune Lauren Lindsay, Certified Financial Planner la Beacon Financial Planning. Și un coach financiar sau un coach financiar ar putea să vă ajute în acest sens, în special unul care este specializat în sisteme și procese de flux de numerar.

„Un coach financiar vă va ajuta să vă automatizați banii, să vă prioritizați cele mai fericite cheltuieli și să plătiți datorii și să vă controlați banii”, spune Kaleb Paddock, planificator financiar certificat la Ten Talents Financial Planning. Pentru a fi clar, coachii financiari și financiari nu sunt planificatori sau consilieri financiari. În general, coachii financiari nu sunt certificati ca administratori și nu sunt afiliați la nicio instituție financiară – așa că, în loc să vă spună cum să investiți bani, ei se vor concentra pe a vă ajuta să înțelegeți elementele de bază ale finanțelor personale. „Dacă un coach financiar vinde asigurări, oferă să gestioneze investițiile sau oferă sfaturi specifice de investiții sau recomandări de asigurare, nu este un coach financiar”, spune Paddock.

Căutați un nou consilier financiar? Acest instrument vă poate ajuta să vă potriviți cu un consilier care v-ar putea satisface nevoile.

Instructorii financiari pot fi găsiți în multe locuri, dar un loc bun pentru a începe este Asociația pentru Consiliere Financiară și Educație în Planificare sau Consiliul Național al Educatorilor Financiari.

O altă alternativă este un terapeut financiar, care poate săpa puțin mai adânc și să abordeze unele dintre problemele de bază care ar putea contribui la înclinația ta de a trăi peste posibilitățile tale. „Știi că ai o problemă și simți că ar putea fi din cauza modului în care ai fost crescut și a modului în care familiile tale respective gestionează finanțele”, spune Danielle Harrison, Certified Financial Planner, Harrison Financial Planning.

Ca atare, spune Harrison, „Un terapeut financiar instruit poate lucra cu tine pentru a descoperi mai mult din istoria ta, a determina scenariile actuale de bani și a lucra pentru a le rescrie împreună. terapeut, vizitați instrumentul Find a Therapist de la Financial Therapy Association și căutați profesioniști cu desemnarea de Certified Financial Therapist (CFT-I).

Desigur, lucrul cu un planificator financiar ar putea fi, de asemenea, benefic, mai ales că simți că nu ai cale de pensionare. Planificatorul vă poate ajuta să vă gestionați datoriile în timp ce investiți cu înțelepciune pentru viitoarea pensie. Dar amintiți-vă că va trebui să vă controlați cheltuielile și emoțiile legate de bani, altfel aceste strategii s-ar putea să nu se dovedească eficiente.

Căutați un nou consilier financiar? Acest instrument vă poate ajuta să vă potriviți cu un consilier care v-ar putea satisface nevoile.

Poți să o faci și tu: dacă înveți cel mai bine din cărți, profesioniștii recomandă „I Will Teach You to Be Rich”, „The Bogleheads’ Guide to Investing” de Mel Lindauer, Michael LeBoeuf și Taylor Larimore și „Rich” al lui Ramit Sethi. Papa Pauvre Papa” de Robert Kiyosaki. În plus, sunt disponibile multe cursuri online gratuite, inclusiv Finance for Everyone, How to Save Money: Making Smart Financial Decisions (un curs arhivat de la Universitatea din California, Berkeley) și Planning for a Secure Retirement de la Universitatea Purdue.

Oricum ai decide să abordezi această problemă, există câteva lucruri importante de reținut despre situația ta. Planificatorul financiar certificat William Holliday de la Elite Wealth Management spune că, la fel ca mulți oameni, ați învățat cum să faceți bani, dar nu ați învățat încă ce să faceți cu ei. „Este foarte important să înțelegem că dolarii cheltuiți astăzi sunt dolari care nu pot fi cheltuiți mâine. De asemenea, dolarii cheltuiți astăzi nu pot câștiga mai mulți dolari, ceea ce poate însemna că un dolar cheltuit astăzi poate fi egal cu doi, trei sau patru dolari care nu pot fi cheltuiți mâine”, spune Holliday.

Deoarece sună mai mult ca o problemă de comportament decât o problemă financiară, Holliday recomandă să utilizați venitul curent pentru a acoperi cheltuieli esențiale, cum ar fi cheltuielile gospodăriei și achitarea datoriilor. „Următorul pas ar fi să vedem unde poți reduce cheltuielile, ce este esențial și fără ce poți supraviețui? Odată ce luați această decizie, puteți elimina acele achiziții discreționare și puteți utiliza acel venit pentru a vă reduce mai repede datoria”, spune Holliday.

Căutați un nou consilier financiar? Acest instrument vă poate ajuta să vă potriviți cu un consilier care v-ar putea satisface nevoile.

Un alt lucru de luat în considerare este dacă ai putea câștiga și mai mulți bani. „Prin faptul că nu vă mai creșteți datoria, eliminăm cheltuielile și, în cele din urmă, vă creșteți veniturile, valoarea dumneavoastră netă ar trebui să crească”, spune Holliday. Într-adevăr, totul începe cu examinarea comportamentelor tale, un proces care va necesita răbdare, disciplină și probabil ceva sacrificiu.

De asemenea, poate fi util să vă plătiți mai întâi economisind dacă puteți, înainte de a începe să cheltuiți, pentru a vă prioritiza economiile. „Amintiți-vă că dețineți controlul asupra banilor, nu invers”, spune Lindsay.

Ai o problemă cu consilierul tău financiar sau te gândești să angajezi unul? Trimiteți prin e-mail întrebările sau preocupările dvs. la [email protected]

Întrebări editate pentru concizie și claritate.

Orice sfaturi, recomandări sau clasamente exprimate în acest articol sunt cele ale MarketWatch Picks și nu au fost revizuite sau aprobate de partenerii noștri de afaceri.

.

Add Comment