RSV versus COVID versus gripă: iată ce trebuie să știți

(NEXSTAR) – Spitalele din întreaga țară au raportat o creștere a numărului de copii internați cu virus respirator sincițial, cunoscut în mod obișnuit sub numele de RSV. Pe fondul a ceea ce se așteaptă a fi un sezon de gripă sever și cu COVID-19 care încă infectează mii de oameni în fiecare săptămână, unii avertizează că am putea intra în câteva luni grele.

„Am văzut deja mai sus la ceea ce ne așteptăm pentru octombrie a oricărui an în ceea ce privește RSV la nivel local și în toată țara”, a spus Diego Hijano, specialist în boli infecțioase la spitalul de cercetare din The Hill, copiilor The Hill. În ultima săptămână, aproape 7.000 de teste RSV au revenit pozitive, conform cifrelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, cu mult peste cele aproximativ 30 raportate la aceeași perioadă a anului trecut.

Dr. Julie Holland, vicepreședinte al asistenței medicale primare pediatrice pentru Chicagoland Children’s Health Alliance, a declarat pentru WGN Nexstar că pacienții sunt îngrijorați că au toți cei trei viruși simultan.

Deci, cum poți deosebi acești viruși?

În primul rând, este important să rețineți cel mai grav simptom: dificultăți de respirație. Dacă copilul dumneavoastră are dificultăți de respirație din orice motiv, solicitați imediat asistență medicală. Semnele acestui lucru pot include posibilitatea de a vedea coastele copilului în timp ce respiră, buzele devin palide sau albastre sau zona de sub mărul lui Adam al copilului tău prăbușindu-se.

Cine este cel mai expus riscului?

Oricine poate lua acești viruși, dar bebelușii sunt printre cei mai vulnerabili, la fel ca adulții în vârstă și cei cu un sistem imunitar slăbit.

În cazul RSV, căile respiratorii mai mici ale unui copil mic îi fac mai vulnerabili.

„Căile respiratorii lor sunt mai mici, așa că inflamația și excesul de mucus le îngreunează respirația”, a explicat Dr. Joe Childs de la Spitalul de Copii East Tennessee pentru WATE Nexstar. „Mai ales în primele luni de viață, poate fi foarte neplăcut”.

Sistemul lor imunitar mai tânăr îi poate face, de asemenea, mai vulnerabili la gripă. Holland spune că atunci când vine vorba de gripă și RSV, „cu cât ești mai tânăr, cu atât devii mai bolnav”.

În timp ce copiii mici pot lua COVID, mulți dintre cei care îl prind nu au simptome, potrivit Școlii de Medicină din Harvard. Dacă prezintă simptome, acestea tind să fie mai blânde. Copiii, cu toate acestea, sunt expuși riscului unei complicații grave cunoscute sub numele de sindrom inflamator multisistem la copii, sau MIS-C, după ce au fost expuși la sau au contractat virusul care provoacă COVID. Potrivit CDC, MIS-C poate provoca probleme cardiace, plămâni, rinichi, creier, piele, ochi sau gastro-intestinale.

Care sunt simptomele?

Toți cei trei viruși prezintă simptome similare la copiii mici, a scris Michael Meyer, directorul medical al Unității de Terapie Intensivă Pediatrică pentru Copii din Wisconsin, într-o postare pe blog luni.

„Acestea includ un nas înfundat sau care curge, tuse, dureri de cap și febră scăzută”, scrie Meyer. „Apetitul lor poate fi, de asemenea, mai scăzut, iar pentru bebelușii alăptați, asta poate însemna mai puține scutece umede”.

Aceste simptome sunt similare cu cele enumerate pentru COVID de CDC și gripă de John Hopkins Medicine. Gripa include simptome suplimentare, cum ar fi febră mare, dureri corporale, greață, vărsături și diaree.

La copiii mici, RSV, o infecție a căilor respiratorii superioare, poate provoca, de asemenea, respirație șuierătoare și detresă respiratorie, a spus Holland. Dar ea a adăugat că nu poți spune ce virus are o persoană doar privind simptomele. În schimb, veți avea nevoie de un diagnostic de la un medic.

Cum sunt diagnosticați virușii?

Un diagnostic de COVID necesită un test pe tampon nazal, fie cu un test PCR, fie cu un test antigen. Screening-ul pentru RSV, deși în general nu este necesar, conform Asociației Americane de Plămân, se face de obicei folosind un tampon bucal sau un test de sânge. Dacă medicul dumneavoastră suspectează că copilul dumneavoastră are gripă, testele pot include tampoane nazale sau gâtului.

Cum să-ți ții copilul în siguranță

Deși poate fi dificil să deosebești virușii, protecțiile pentru copilul tău sunt aceleași pentru toată lumea.

Meyer încurajează să vă spălați des pe mâini și să vă asigurați că oricine intră în contact cu copilul dumneavoastră s-a spălat pe mâini. Dacă copilul tău sau altcineva din casa ta nu se simte bine, ar trebui să stea acasă. Cei care nu se simt bine nu ar trebui să vă viziteze acasă. El mai recomandă menținerea suprafețelor curate, deoarece virușii pot trăi pe suprafețe dure.

Nu există vaccin pentru RSV, dar sunt disponibile vaccinuri pentru COVID și gripă.

Vaccinul antigripal este recomandat pentru majoritatea copiilor de 6 luni și peste, potrivit lui John Hopkins.

Două vaccinuri COVID – Pfizer-BioNTech și Moderna – au fost aprobate pentru copiii de până la 6 luni. Un al treilea vaccin, Novavax, a fost aprobat pentru copiii de la 12 ani.

În timpul sezonului RSV, o injecție cu un medicament cu anticorpi este uneori prescrisă pentru a proteja prematurii și alți copii foarte vulnerabili. Copiii mamelor care au avut RSV în timpul sarcinii pot avea, de asemenea, o anumită imunitate.

Indiferent dacă copilul tău are RSV, gripă sau COVID, dacă ești îngrijorat că copilul tău are o problemă respiratorie gravă, „nu ezitați” să mergeți la camera de urgență sau să sunați la 911, a spus dr. Russell Migita din Seattle. . Spitalul de copii.

Pentru probleme medicale mai puțin grave, a spus Migita, sunați la furnizorul dumneavoastră obișnuit de asistență medicală pentru sfaturi, utilizați telesănătatea sau mergeți la camera de urgență.

Associated Press a contribuit la acest raport.

.

Add Comment