Scottie Barnes și efortul – Raport cutia neagră

21 decembrie, cu patru zile înainte de Crăciun și a patra noapte de Hanukkah. Scottie Barnes șutează 1 din 10 de pe teren și este pe bancă pentru cea mai mare parte a celui de-al patrulea trimestru al victoriei Toronto Raptors în fața New York Knicks. E cald afara. 23 decembrie, cu două zile înainte de Crăciun și a șasea noapte de Hanukkah. Scottie Barnes trage primele șase lovituri din teren și înscrie 11 puncte în primul sfert. Furtuna, vântul care scârțâie în coș, îi îneacă pe Matt Devlin și Jack Armstrong.

Dacă vreun Raptor merită un jurnal Rorschach dedicat deliciilor și dezastrelor sale, acesta este Scottie Barnes. El este ceea ce faci din el. Este greu de spus de ce ar putea arăta ca Sonny Weems într-o noapte și Magic Johnson în următoarea.

Explicația pentru întoarcerea triumfală a acestei rubrici o dată pe săptămână Raptors Republic, intitulată Raportul cutiei negre, este destul de simplu. Îi explicăm pe cei sub-examinați și explicăm ce s-a întâmplat, se întâmplă și poate chiar se va întâmpla sub capotă. Cutia neagră este containerul în care sunt stocate toate informațiile și este cunoscută pentru opacitatea sa. Sperăm că această coloană poate adăuga puțină transparență la ceea ce plasează de fapt punctele pe tablă.

Nu există nimic mai opac în NBA decât efortul. Este un băț pe care scriitorii leneși sau ignoranți îl folosesc pentru a-i împușca pe jucători și este primul instrument pe care fanii îl scot din cutie cu care să-și bată pilor jucătorii vechi preferați. Dar chiar dacă folosirea „efortului” ca descriptor este mizerabilă, este și reală. Jucători A face având jocuri de efort, sezoane sau chiar cariere mai bune sau mai proaste.

Deci, ce ar trebui să faci cu efortul? Ar trebui să îl ignori ca fiind imposibil de înțeles? Ar trebui să vă scufundați și să vă alăturați mafiei nenorocite și să folosiți efortul ca un impuls? Sau poate ceva diferit.

Următoarele ar fi în mod normal conținut premium, dar sunt deblocate în schimb. Dacă vă place acest lucru, luați în considerare să vă abonați pentru a citi multe altele pe viitor.

Zatzman – Efort inteligent

În articolul meu recent despre James Harden care folosește încetineala ca armă, am dat peste o statistică interesantă: dintre cei 10 jucători care rareori se mișcă repede pe un teren NBA, nouă sunt vedete. Dintre cei 10 jucători care se mișcă cel mai adesea rapid pe un teren NBA, niciunul nu o face.

Există o mulțime de explicații cauzale sau corelative, dar una dintre posibilitățile mai puțin probabile este că James Wiseman și Chris Duarte pur și simplu încearcă mai mult decât Luka Doncic și Nikola Jokic. Este întotdeauna posibil, dar este îndoielnic. Și chiar dacă ei sunt a încerca din greu înseamnă clar că nu îi ajută prea mult; Doncic și Jokic sunt în vârful absolut al profesiilor lor.

Alergarea rapidă poate să nu fie singurul element de efort, dar este un indicator destul de bun. Și atât de mulți dintre jucătorii care zboară pe terenul NBA în fiecare noapte sunt la marginea ligii. Nu e ca și cum Wiseman, de exemplu, ar fi mai puțin atletic sau abil decât unii dintre centrii de top ai ligii. Și dacă alergarea rapidă este un indiciu, nici nu oferă mai puțin efort.

Scottie Barnes, după majoritatea măsurilor bazate pe fitness, este printre cei mai muncitori jucători din NBA. Se numără printre liderii ligii la distanță parcursă, așa cum a fost și sezonul trecut. (Metricile sale de fitness, cum ar fi viteza medie sau accelerația sau decelerația, sunt toate ușor sub notele de anul trecut, dar doar cu procente mici.) El este printre liderii ligii (și este liderul dintre Raptors) în a contesta cele mai multe lovituri și a închide. cel mai mult prin câmp. El încearcă din greu.

Deci, ce se întâmplă cu adevărat când Barnes renunță la conductele din perimetru? Și da, renunță la multe. De ce devine uneori invizibil pe partea de atac?

Primele 10 sau 20 de mutări ale jocurilor de șah la cel mai înalt nivel sunt un concurs de memorare. Și majoritatea acestor jocuri „de carte”, jucate în urmă cu 50 sau 150 de ani și studiate până la moarte de jucători și echipele lor, au remize forțate disponibile uneori în joc. Așa că atunci când jucătorii de șah au nevoie de o victorie, trebuie să ignore A corecta se mișcă și face inexactități intenționate, defenestrand cartea și forțând ambii jucători la un joc de tactici mai degrabă decât de memorie.

Raptors greșesc în mod intenționat în defensivă. Se vor roti la alegere, nu ca reacție la evenimente, ci doar pentru a pune mingea în joc și a vedea ce se întâmplă de acolo. Este o modalitate de a defenestra cartea, de a forța jocul să iasă din memorie, execuție și să intre într-un concurs tactic. Ei cred că au mai mult noroc acolo.

Ca să nu spun că Barnes alege corect când să oprească mingea și când să se întoarcă în spatele lui sau că se pricepe să arunce cartea pe fereastră păstrând în același timp principiile defensive, dar există metodă în nebunia lui. Sau cel puțin nu este complet nebun ca freelancer.

Și ofensiv, Barnes a făcut mult mai mult pentru Raptors decât a făcut în sezonul său de începători. Face aproape de două ori mai multe pick and rolls. El publică mai multe. Raptors îl fac să facă mai mult cu mingea. Deci, când șutul crește, el este adesea la 30 de metri de margine, în loc de patru, ceea ce înseamnă că recuperările ofensive sunt mai dificile pentru el în acest sezon. Tăierile încep din diferite zone ale câmpului. Fotografiile vin din locuri diferite, cu diferite pregătiri înainte de capturare. Este nevoie de timp pentru a te adapta la schimbare, mai ales pentru un jucător care nu a văzut totul la nivel NBA. Cum apare efortul când arunci mai multe pase din pick and roll? (Pentru Barnes, adesea fără apariție.)

Toate acestea pentru a spune: efortul nu a fost problema. (Poate că acesta este cazul pentru unii dintre detractorii săi.) Adaptarea nu a fost ideală și nu se potrivea prea bine într-un rol nou. Nu a fost consecvent în luarea deciziilor și execuția, sigur, dar ce tânăr de 21 de ani – în orice domeniu al vieții – este consecvent? Sunt probleme, asta e sigur. Nu cele ale efortului.

Folk – Efort nevăzut:

Intotdeauna am fost fascinat de ideea de jucător de antrenament suprem. Ar putea însemna multe lucruri diferite, desigur. Unii jucători sunt foarte buni să funcționeze ca niște facsimile ale vedetelor la antrenament, așa că apărarea pregătește planuri de joc, rotații și toate astea. Unii, fără îndoială, au lovit o cantitate uluitoare de focuri, ghidând posesiunile ofensive și aruncându-le la celălalt capăt. Cu adevărat disruptive, prezențe foarte grozave pe podea. Și apoi, practic nicio amânare. Cât de deconcertant ar fi pentru un antrenor să fie nevoit în continuare să ia decizii de rotație care contravin a ceea ce vede el la antrenament, dar care dau rezultate pozitive pe teren? Sau vice versa? Corolarul lui Patrick McCaw, poate?

Când noi (media) intrăm într-o sesiune de antrenament pentru a vorbi cu jucătorii, este aproape întotdeauna la sfârșit. Toată agitația s-a stins, jucătorii s-au împărțit între procesare și dezvoltare/întreținere. În timp ce așteptăm să-l intervievăm pe Nick Nurse, de exemplu, Khem Birch poate fi adesea găsit lucrând la fotografiile pe care le face de obicei din rulajul scurt și apoi se întinde până la linia de 3 puncte. OG Anunoby împarte de obicei acel coș (deși nu întotdeauna în același timp) și trece prin lovituri de formă, trageri, aruncări libere – toate lucrurile de bază.

Ce vreau să spun este că, din câte știu eu, vedem foarte puțin. Micul tip media ca mine? Aud foarte puțin, și asta sunt doar eu. Nu puteam vorbi în numele altora. Un raport cutie neagră despre efort? Cel mai opac, dintre opace. Există un motiv pentru care oamenii acceptă tote-ul efort ca diagnostic sau prognostic al oricărui eșec sau succes în lumea sportului. La naiba, chiar și economia cu bootstraps, cultura hustle, etc. Aceasta pare o variabilă pe care o poți controla – și cu siguranță poți, într-o oarecare măsură – dar nu garantează rezultate. Încearcă tot posibilul să plece niste un drum lung, dar trebuie să fie cuplat cu… literalmente orice contribuie la câștig în fiecare aspect al lucrurilor. Toată lumea înțelege ce înseamnă efortul și astfel conversația devine accesibilă și prolifică.

Dacă Nick Nurse a vorbit despre baschet în public așa cum vorbește despre asta în privat, 98% din public este lăsat în urmă. Jucătorii și antrenorii înțeleg optica, așa că joacă loviturile. Citatile? Efort. Povestile? Efort. Dacă câștigi, ai încercat din greu. Dacă ai pierdut, nu ai făcut-o. Și știi ce? Este absolut corect. Devine tulbure doar atunci când încerci să faci o inginerie inversă a lipsei de progres sau a rezultatelor (de varietatea dorită) în această problemă a efortului de a trage concluzii bazate pe caracter, poate. Este o linie greu de urmat.

Filmul este filmul, desigur. Pasivitatea în cinema este un fel de pasivitate, cel puțin. Dar, când Jayson Tatum spune că planurile de joc s-au schimbat pentru Scottie Barnes, au făcut-o. Când Louis explică cât de mult s-a schimbat din partea Raptors pentru el, au făcut-o. O parte din această pasivitate trebuie presupusă a fi Prelucrare. Uneori, a nu ataca banda cu o tăietură scramble este o lipsă de pregătire și o lipsă de convingere. Uneori, este să vezi defensivul plutește de la apărători în benzile tale de conducere pentru a juca portar și a zona alte locuri. Dacă ești un jucător care nu este obișnuit să vadă un al doilea nivel super-angajat și toate mașinațiunile defensive diferite care sunt mai utile pentru a te opri… poate apărea pasivitatea.

Majoritatea locurilor de muncă sunt invizibile. Așa că ne uităm și vedem ce poate fi. Sursele au sugerat o lipsă de muncă, iar conversațiile despre efort au fost abundente. Ar putea fi adevărat. Dar, ca tocilari de film și tocilari de statistici, Louis și cu mine a trebuit să ne gândim la ceea ce știm despre actoria lui Barnes și să încercăm să înțelegem perspectiva noastră. Și nu ne deranjează să adăugăm la complexitate în acest caz. Pentru că, când vine vorba de modul în care un jucător progresează și se îmbunătățește, nu există niciodată A răspuns.

Sa aveti o zi binecuvantata.

Add Comment