Vânzările de vehicule electrice se accelerează, dar există un plan pentru deșeurile pe care le creează?

Există o nouă afacere care are loc într-un depozit mare și banal din Kingston, Ontario: reciclarea bateriilor cu litiu-ion. Și ar putea fi o parte importantă a viitorului net zero al Canadei.

Instalația, deținută de startup-ul canadian Li-Cycle, găzduiește celule de baterii litiu-ion uzate care nu cu mult timp în urmă ar fi fost destinate depozitării. Compania le oferă o nouă viață prin reciclarea bateriilor care alimentează majoritatea vehiculelor electrice, telefoanelor și laptopurilor.

„Este un pic ca mineritul urban”, a spus CEO-ul Li-Cycle, Ajay Kochar. „Practic, ne putem asigura că orice extragem din pământ și punem în baterii, vom primi atât de mult.”

Firma de cercetare auto JD Power estimează că bateriile pentru vehicule electrice au o durată de viață de zece până la douăzeci de ani. Prin urmare, vehiculele electrice există suficient de mult în Canada încât unele baterii vor trebui înlocuite până la sfârșitul deceniului.

Găsirea unor modalități de a-și recicla bateriile toxice și scumpe ar putea răspunde la întrebările de mediu ridicate de construirea de vehicule electrice, în primul rând.

CEAZĂ | Cum trec bateriile EV de la gunoi la comori:

Transformarea bateriilor vechi de vehicule electrice din gunoi în comori

În Canada, vehiculele electrice există suficient de mult încât unele vor trebui înlocuite în următorii câțiva ani, ceea ce a determinat unele companii să găsească modalități de a recicla toate bateriile care le alimentează și de a le transforma în materiale valoroase.

Preluați „masa neagră”

Li-Cycle sfărâmă bateriile folosite și separă materialele folosind o tehnică pe bază de apă cunoscută sub numele de prelucrare hidrometalurgică.

Filtrează metalele și materialele plastice pentru reciclare, lăsând în urmă principalul produs secundar – o substanță asemănătoare murdăriei cunoscută sub numele de masă neagră. Masa neagră este compusă din litiu, cobalt și nichel; minerale critice care sunt elementele de bază ale bateriilor EV.

Începând din 2023, Li-Cycle va trimite pământul întunecat către o nouă unitate pe care o construiește în Rochester, NY, unde poate separa pământul întunecat în materiale valoroase de calitate pentru baterii pentru a fi utilizate pentru fabricarea de noi baterii EV. Li-Cycle spune că uzina va fi prima sursă de producție de carbonat de litiu reciclat pentru baterii din America de Nord.

Kochar a spus că compania sa poate recupera 95% din aceste minerale esențiale necesare pentru a face noi baterii pentru vehicule electrice, iar procesul poate fi repetat.

„Nu există limită pentru numărul de ori în care același litiu, nichel și cobalt pot fi reciclate”, a spus el.

Masă neagră, amestec de litiu, nichel și cobalt, extras din bateriile vehiculelor electrice.
Masă neagră, amestec de litiu, nichel și cobalt, extras din bateriile vehiculelor electrice. (Carly Thomas/CBC News)

Rolul pe care îl joacă mineralele critice

Rolul pe care îl joacă mineralele esențiale în fabricarea bateriilor pentru vehiculele electrice a fost recent pus la microscop. Sunt extrase doar în câteva țări, iar cererea a crescut pe fondul ofertei strânse, ceea ce a determinat creșterea prețurilor.

Canada și Statele Unite au avansat fiecare în acest an cu planuri de a asigura lanțurile interne de aprovizionare cu minerale esențiale pentru a stimula exploatarea, precum și reciclarea materialelor precum litiul.

La începutul lunii decembrie, Ottawa a dezvăluit o strategie care ar accelera aprobările pentru proiectele miniere critice.

La acea vreme, ministrul resurselor naturale Jonathan Wilkinson a spus că fără minerale esențiale, „nu există tranziție la energie verde”.

CEAZĂ | Strategia de minerale esențiale a Canadei:

Ottawa dezvăluie o strategie esențială pentru minerale pentru combaterea schimbărilor climatice

Ministrul resurselor naturale Jonathan Wilkinson a dezvăluit noua strategie a guvernului liberal pentru minerale critice, inclusiv planuri de accelerare a extracției de materiale pentru tehnologia energiei curate.

Potrivit unui raport din 2020 al Consiliului Internațional pentru Transport Curat, reciclarea bateriilor vechi de vehicule electrice ar putea reduce nevoia de noi operațiuni miniere cu 20% până în 2040.

„Avem nevoie de hardware mai întâi, așa că trebuie să fie cât mai curat posibil”, a spus Kochar. „Dar odată ce avem [critical minerals]trebuie să-l menținem într-o buclă circulară și să nu trebuie să ne întoarcem și să avem mai mult impact în ceea ce privește mineritul.”

Deșeurile de baterii, o problemă globală

Li-Cycle nu este singurul reciclator de baterii din țară. Alți jucători canadieni includ Lithion Recycling and Retriev Technologies și toți își intensifică pe măsură ce Canada se mută pentru a impune vânzarea de vehicule electrice.

Baterii litiu-ion pe cale să fie zdrobite.
Baterii litiu-ion pe cale să fie zdrobite. (Carly Thomas/CBC News)

Guvernul federal propune reglementări care ar impune ca 20% din toate vehiculele de pasageri vândute în țară să fie electrice până în 2026 și să atingă 60% din toate vânzările până în 2030.

Josipa Petrunic, președinte și CEO al Canadian Urban Transportation Research and Innovation Consortium, spune că deșeurile de la bateriile litiu-ion epuizate sunt o problemă în acest moment și se acumulează deja la scară globală.

„Realitatea este că deșeurile de baterii sunt aproape problema deșeurilor nucleare a generației mele”, a spus ea. „Deci va trebui să ne dăm seama, indiferent dacă ne place sau nu”.

CEAZĂ | Potențiala comoară de minerale esențiale din Canada:

Poate Canada să valorifice o potențială comoară de minerale esențiale?

“Trebuie să ne mișcăm mai repede. Nu ne poate dura 12 până la 15 ani pentru a autoriza noi mine în această țară dacă vom avansa cu succes tranziția energetică”, a spus ministrul resurselor naturale, Jonathan Wilkinson, în timp ce vorbea, guvernul federal. și-a publicat vineri strategia privind mineralele critice.

Stimulentele ar trebui să fie legate de programele de reciclare

Deși Canada nu a promis finanțare federală pentru reciclarea bateriilor vehiculelor electrice, Statele Unite cheltuiesc sute de milioane de dolari pentru proiecte de reciclare. De asemenea, Senatul SUA tocmai a adoptat un proiect de lege pentru a crește reciclarea bateriilor vehiculelor electrice, care ar putea fi semnat în curând.

Petrunic spune că Ottawa trebuie să adopte politici care să lege stimulentele pentru cumpărarea și fabricarea de vehicule electrice cu reciclarea.

„Guvernul poate ajunge din urmă cu reciclarea foarte repede legând toți acești bani, miliarde de dolari, de planuri de reciclare, astfel încât orașele și consumatorii să nu poată cumpăra mașini sau autobuze fără un plan de reciclare.”

Paul Rapoport a fost unul dintre cei mai devreme care a adoptat vehiculele electrice și și-a cumpărat Tesla Model S în 2014 pentru a reduce emisiile vehiculelor.

La acea vreme, existau puține informații despre reciclarea bateriilor EV. El crede că opțiunile de reciclare vor determina mai mulți consumatori să apeleze la vehiculele electrice, deoarece se vor simți mai bine în ceea ce privește unde ajung bateriile.

„Este foarte important să știm că aceste baterii nu vor ajunge într-o groapă de gunoi la nesfârșit”.

Add Comment